Stale zyskujący na popularności i jak dotąd rozlewany w najmodniejszych warszawskich lokalach cydr Dzik, jest już do nabycia także w butelkach.
Butelkowy Dzik będzie sprzedawany we wszystkich lokalach, gdzie dotychczas był jedynie rozlewany prosto z beczki, tak aby zagwarantować klientom różnorodną formę podania, wedle uznania. Cydr w butelkach o pojemności 0,33l kierowany jest do kanału HoReCa, jednak będzie również do kupienia w wybranych sklepach z ekologiczną żywnością oraz niektórych sklepach alkoholowych, gdzie można nabyć alkohole niszowe z wyższej półki.
Dzik – Polski Cydr (4,5% alk) produkowany jest wyłącznie z polskich jabłek. Cały proces produkcji od przyjęcia jabłka, przez tłoczenie, fermentację, leżakowanie, rozlew jest pod stałą kontrolą jakościową, co oczywiście wpływa na wyjątkowość samego Dzika. Dzik charakteryzuje się świeżym, lekko słodkawym, a zarazem bardzo orzeźwiającym smakiem. Jest idealny na każdą okazję i każdą porę roku.
Słowa kluczowe: butelka, cydr, Dzik