Początek wakacji to pora na lenistwo i powolne życie. A także powolne jedzenie. Międzynarodowy ruch Slow Food postuluje, by spożywać zdrową, jak najmniej przetworzoną i regionalną żywność. Co idealnie wpisuje się w ideę Międzynarodowego Jarmarku Produktów Regionalnych. Podczas kolejnej jego odsłony w dniach 21-23 czerwca pojawią się wystawcy z Grecji, Bułgarii, Francji, Hiszpanii i Włoch oraz około dwudziestu wystawców z różnych regionów Polski.
Ruch Slow Food przekonuje, że to, co jemy na co dzień powinno nie tylko dobrze smakować, być produkowane naturalnymi metodami, w sposób, który nie ma negatywnego wpływy na środowisko, a osoby, które uczestniczą w produkcji powinny otrzymywać uczciwe wynagrodzenie za swoją pracę. Jego zwolennicy chcą ratować od zapomnienia tradycyjne smaki i receptury. Podczas Międzynarodowego Jarmarku Produktów Regionalnych będzie można kupić przepyszne pieczywo, wędliny oraz sery, a do tego pyszne nalewki, wina i piwa regionalne. No i chleb, przygotowywany na zakwasie, razowy, pełnoziarnisty, zdrowy – po prostu pyszny.
Centrum handlowo-rozrywkowe Blue City to unikalny w skali kraju projekt centrum czwartej generacji, łączący w sobie funkcje handlową, rozrywkową i biurową. Blue City to ponad 200 sklepów, restauracji, barów, kawiarni i punktów usługowych, duże centrum rekreacyjne, bogata oferta sportowa i atrakcje dla dzieci. Zapraszamy na www.bluecity.pl
Dołącz do nas na Facebook.com:www.facebook.com/CHBlueCity
Słowa kluczowe: blue city, centrum czwartej generacji, jarmark produktów regionalnych, Początek wakacji, Ruch Slow Food