11 maja w gdańskiej Akademii Kulinarnej Fumenti odbyło się spotkanie prasowe Franke Polska. Tematem przewodnim były morskie przysmaki z majową fantazją. Spotkanie miało formę warsztatów, podczas których goście – przedstawiciele redakcji magazynów wnętrzarskich oraz life stylowych- przygotowywali dania pod okiem Kamila Sadkowskiego szefa kuchni i właściciela Fumenti.
Podczas wieczoru goście przygotowali aromatyczną kolacją, na którą składały się lekkie dania z ryb i owoców morza. Do przyrządzania wszystkich dań zostały wykorzystane urządzania AGD i armatura marki Franke. Przystawki i pierwsze danie przygotowane zostały na płycie indukcyjnej Franke Flexi, a danie główne- pieczony łosoś- z wykorzystaniem programu Wellness dostępnego w piekarnikach Franke Crystal.
Idea współpracy pomiędzy Franke i Fumenti wychodzi od wspólnej pasji do gotowania, promowania sztuki kulinarnej. Fumenti udowadnia, że każdy może gotować. Franke dostarcza wyposażenie, które sprawia, że przygotowywanie posiłków staje się prawdziwą przyjemnością.
Dla Franke, warsztaty kulinarne w Fumenti to okazja do prezentacji możliwości sprzętu AGD w ich naturalnym środowisku czyli w kuchni.
Informacje o ogólnodostępnych warsztatach na www.fumenti.pl
Słowa kluczowe: armatura marki Franke, showroom, urządzania AGD, warsztaty kulinarne, www.fumenti.pl